Fogmaker

Paloturvallisuus

Yrityksemme on Fogmakerin-sammututusjärjestelmien Itä-Suomen alueen myynti-,asennus- ja huoltopisteenä. Kuorma-ja linja-autot, työkoneet, metsäkoneet, hakkurit yms. Fogmaker ei tarvitse sähköä toimiakseen, jolloin se on markkinoiden varmin sammutusjärjestelmä. FOGMAKER jäähdyttää, tukahduttaa ja sammuttaa tulipalon – tehokkaasti ja ympäristöä säästäen KASVAVAT VAATIMUKSET meluhaittojen ja pakokaasupäästöjen vähentämisestä ovat johtaneet siihen, että moottoritilat ovat entistä suljetumpia ja eristetympiä, jolloin polttoainepaine ja siten myös moottoritilan lämpötila ovat entistä suurempia.

Tulipalon vaara on moottoritilassa siten ilmeinen. Tulipalo kehittyy moottoritilassa usein hyvin nopeasti ja sitä on mahdoton tukahduttaa käsisammuttimella. Ongelman ratkaisu on kiinteästi asennettu täysautomaattinen sammutin – FOGMAKER. Tutkimukset ovat osoittaneet, että vesisumu sammuttaa tulipalot 2-3 kertaa perinteisiä menetelmiä tehokkaammin. Moottoritilan syttyessä palamaan FOGMAKERin käyttämä korkeapainetekniikka toimii ihan yhtä hyvin riippumatta virtalähteestä ja sammutuslaitteiston sijainnista linja-autossa. Tekniikka ei kuormita ympäristöä juuri lainkaan. Sammutusjärjestelmän tarkoituksena on ensisijaisesti pelastaa linja-autossa olevat henkilöt. Lisäksi se suojaa omaisuutta tehokkaasti, koska koneisiin ja materiaaleihin kohdistuvat vauriot sekä niiden korjauskustannukset jäävät pieniksi.
FOGMAKER-tuotteet nauttivat markkinoiden luottamusta, ja yritys on linja-autoissa käytettyjen sammutusjärjestelmien johtava toimittaja Euroopassa. Miksi Fogmaker? Jäähdyttävä ja tukahduttava vesisumu. Ympäristöystävällinen ja nopea sammutus. CE-merkintä direktiivin PED 97/23/EY mukaan. Alhaiset huoltokustannukset. Patentoitu korkeapainetekniikka, 100 bar. Vesisumu on suojattu jäätymiseltä -35 °C:een saakka. Palonjälkeisen kunnostuksen tarve vähenee. Anodisoitu korkeapainesäiliö, korroosiosuojattu vaativiin ympäristöihin. Vaaraton ihmisille, koneille ja ympäristölle. Bureau Veritaksen, Ruotsin Palosuojeluyhdistyksen (Svenska Brandförsvarsföreningen, SBF 128) ja Kansainvälisen Autourheiluliiton FIA:n hyväksymä. Sammutusjärjestelmiä on asennettu yli 40 000 vuodesta 1995. Lisätietoja fogmaker.com
Esitteet, (pdf) Bussfolder Maskinfolder